Wednesday 27 September 2017

Beras Pulut Rahsia Putihkan Kulit Muka Dengan Cepat, Jom Cuba!


Pernah tak dengar orang kata kenapa orang-orang Siam atau yang duduk disempadan Siam muka cantik gebu dan semuanya comel-comel belaka. Kalau perasan, muka mereka semuanya cantik dan paling penting kulit licin dan gebu. Jerawat? Memang tak pernah ada.

Orang kata amalan mereka makan pulut sejak kecil dan inilah rahsianya. Ya, itu hakikatnya. Pulut Ayam yang jadi makanan popular mereka adalah menu ruji saban hari. Makan pulut macam makan nasi agaknya dan inilah rahsia kulit cantik mereka.

Jika tak mampu nak amalkan makan pulut setiap hari, apa kata kita amalkan petua buat masker daripada beras pulut yang dikongsikan Siti Zainab di facebooknya.

Jom tengok apa bahan-bahannya.

Bahan-Bahan:

4 sudu besar beras pulut
2 sudu besar Rose Bud
1 sudu besar susu tepung
Sedikit air mawar

Cara-Caranya:

#Kisar kering semua satu persatu. Kisar sampai jadi halus.

#Kemudian bancuh ketiga-tiga bahan ini ikut keperluan yang anda nak guna.

#Kemudian baru titikkan air mawar mengikut tahap kepekatan. Paling penting senang nak sapu pada muka nanti.

#Sapu pada seluruh wajah dan boleh juga digunakan pada seluruh badan.

#Biarkan kering, sekurang-kurangnya 30 minit.

#Sebelum bilas dengan air bersih, basahkan masker dan lulurkan dahulu sebentar.

#Sental kulit muka dengan perlahan-lahan.

#Basuhlah kulit muka dengan air suam hingga bersih.

Kelebihan Masker Rose & Beras Pulut

Setelah dah cuba baru anda akan tahu hasilnya. Gabungan beras pulut dan rose bud ini buat muka jadi lebih cerah dan gebu. Malah ia juga boleh menghilangkan parut-parut jerawat serta menghaluskan lagi kulit anda. Jadi rugi kalau tak cuba!

Rose bud mengandungi dua kali Vitamin C berbanding buah oren. Susu tepung pula bagi kesan cerah dan lembap. Lakukan rawatan ini dua tiga kali seminggu untuk hasil superb glow dan cerah gebu.


from Sehinggit Media News http://ift.tt/2wkrllH
via IFTTT

from Merah Hati Cintaku http://ift.tt/2fyUar9
via merahhaticintaku.blogspot.my

No comments:

Post a Comment